Csányi Pincészet Zrt.

~ 80
munkavállaló
370
hektár termőterület
~ 2,2 millió
palack bor

A Bonafarm Csoport borászata, a Csányi Pincészet Zrt. nagy múltra tekint vissza, hiszen a Pincészet elődjét Teleki Zsigmond alapította Chateau Teleki Borászat néven 1881-ben.

A Csányi Pincészet ültetvényei a Villányi borvidék legjobb dűlőin találhatók, melyek közül a legjelentősebbek a Kopár, a Csillagvölgy, illetve a Hársos. Teljes termőterületünk eléri a 370 hektárt.  A jövőben tervezzük a megművelt szőlőterület növelését és megművelésének hatékonyabbá tételét, és igyekszünk pincészetünket jobban megismertetni a borértő közönséggel, szakértelmünket még jobban átadni a bor iránt érdeklődőknek.

Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban.

Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi a jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2,2 millió palack bort készítünk.

Minőségbiztosítási rendszerünk nagyon fejlett, az ország egyik legjobban felszerelt borászati laboratóriumával rendelkezünk, melyben a saját boraink vizsgálatán túl a Villányi borvidék több termelőjének is végzünk analitikai vizsgálatokat.

A minőségbiztosítás rendszeréhez hozzátartozik az egész céget átfogó integrált számítástechnikai és vállalatirányítási rendszer is, az SAP. A minőség iránti elkötelezettségünk minden kollégánk munkájában visszaköszön a szőlőműveléstől az értékesítésig. A minőségbiztosítási rendszerben munkatársaink nevüket adják a borokhoz, így akár tíz év elteltével is visszanézhető, hogy ki, milyen munkát végzett. A tisztaság, a precizitás, a szakértelem és a megbízhatóság adnak biztos alapot a jövő sikereihez. Hisszük, hogy csak elégedett vevőkkel lehet a piacon tartós sikereket elérni.

Elérhetőségeink

Csányi Pincészet Zrt.

H-7773 Villány,
Ady fasor 2.
Tel: +36/72-492-141
Fax: +36/72-492-009
E-mail: villany@csanyipince.hu
csanyipinceszet.hu

Vezetőség

Romsics László
Vezérigazgató

Romsics László 

 • Csányi Pincészet Zrt. – Vezérigazgató (2016-) 

László az egyetem elvégzését követően széleskörű ágazatbeli tapasztalatát számos külföldi szakmai gyakorlat elvégzésével alapozta meg 1993-tól kezdve. Járt többek között Franciaországban,  Spanyolországban,  Olaszországban, Németországban Portugáliában, Chilében, Ausztráliában, Új-Zélandon és Kaliforniában is. 1990-től a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben borászként kezdett tevékenykedni, majd igazgató-helyettessé lépett elő. 1995-től a Törley Pezsgőpincészet Kft.-nél folytatta pályafutását, ahol végig járva a ranglétrát először borászként, majd főborászként dolgozott, végül technológia vezetőként zárta pályafutását a cégnél 2016-ban.

Tanulmányok

 • Kertészeti és Élelmszeripari Egyetem – Bor-üdítőital szak (1987-1990)
 • Wine and Spirit Education Trust, London – Diploma (2003-2004)
 • Masters of Wine, London (2003-2015)
 • Sherry Educator, Jerez, Spanyolország – Sherry oktató (2011)

Szakmai érdekképviseleti vagy egyéb szervezetben betöltött pozíció

 • Országos Borszakértő Bizottság – Tag majd jelenleg elnök helyettes (2013-)
 • FIJEV (Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains des Vins et Spiritueux) – Újságíró (2017-)
 • NAK – Élelmiszeriparért felelős megyei alelnök, Baranya Megye, országos küldött (2017-)

Oktatási tevékenység, oktatási intézményhez kötődő egyéb tevékenység

 • Borkollégium – Oktató (2003-2016)
 • Central European Wine Institute, Magyarország – Oktató (2013-)
 • Decanter majd Vince Bormagazin – Szakmai lektor, szaktanácsadó (2004-)

Mikó Éva
Operációs igazgató

Mikó Éva

 • Csányi Pincészet Zrt. – Operációs igazgató (2023-)

Éva az egyetem elvégzését követően a Fusion Befektetési Zrt.-nél étteremvezetőként dolgozott. 1997-ben először a Rauch Hungária Kft.-nél, majd az Egervin Zrt.-nél is  key-account pozícióban folytatta pályafutását egészen 2005-ig, amikor a Csányi Pincészet Zrt.-hez érkezett. Pincészetünknél key-account managerként kezdte karrierjét, majd 2008 és 2023 között a vállalat kereskedelmi és marketing igazgatója volt.

Tanulmányok

 • Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem – Szeged – Élelmiszertechnológus (1990-1993)
 • Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem – Szeged – Műszaki tanár (1992-1994)
 • Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Budapest – Környezetvédelmi menedzser (2001-2004)

Forczek Zsolt
Kereskedelmi igazgató

Forczek Zsolt

 • Bonafarm Zrt. – Kereskedelmi igazgató (2023-)

Zsolt az egyetemet követően a Nestlé Purina PetCare Állateledel üzletágához került, ahol különféle marketing és trade marketing területeken tevékenykedett az első 8 évben, majd 2011-től  2016-ig marketing manageri pozíciót töltötte be az üzletágnál. 2016-tól 4 évig a Nestlé Hungária Kft. konyhai termékek üzletágánál (Maggi) dolgozott kereskedelmi üzletfejlesztési menedzserként, 2019-től pedig az üzletág Key Account Managere volt a Bonafarm Csoporthoz való csatlakozásáig.

Tanulmányok

 • Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem – Marketing szakirány (1999-2004)

Illyés Péter
Szőlészeti és gépészeti vezető

Illyés Péter

 • Csányi Pincészet Zrt. – Szőlészeti és gépészeti vezető (2022-)

Péter a tanulmányai után az egri Szőlőtermelő Szövetkezetnél kezdte a pályafutását szőlészeti vezetőként. 2009-től a Mikrotrade Kft.-nél és a Twickel Szőlőbirtok Kft.-nél dolgozott szőlészeti szaktanácsadóként és vezetőként. 2012-től 5 évig a Csányi Pincészet szőlészeti telepvezetőjeként tevékenykedett. Jelenlegi pozícióját megelőzően 5 évig a szekszárdi Heimann Családi Birtok Kft. szőlészeti vezetője volt.

Tanulmányok

 • Szent István Egyetem, Mezőgazdasági mérnök szak, agrármérnök (1998-2001)

Lőrincz Norbert
Borászati és termelési vezető

Lőrincz Norbert

 • Csányi Pincészet Zrt. – Borászati és termelési vezető (2022-)

Norbert pályafutását a Fritz Pincészetnél kezdte Szekszárdon. Itt 2003 és 2005 között borász, majd 2014-ig szőlészeti és borászati vezető volt. 1 évet dolgozott a villányi Gere Tamás & Zsolt Pincészetnél borászati vezetőként, majd 2015-től 7 évig a Stier Pincészet borászati vezetője volt.

Tanulmányok

 • Teleki Zsigmond Mezőgazdasági és Szakképző Iskola (2003-2005)

Tekintse meg a Csányi Pincészet Zrt. telephelyeit interaktív térképünkön!

Szűrés tagvállalatok szerint

Villány

Cím: 7773 Villány, Ady fasor 2.
Telefon: +36 72 492-141

Kisharsány

Cím: 7775 Kisharsány